Najem piknik prostora? Na kaj moramo paziti pri izbiri lokacije.

Organizacija piknika se zdi preprosta, dokler nekaj ne gre narobe. Takrat se običajno vprašamo, kaj nam je bilo tega treba in neprijetna situacija zasenči celoten piknik ter pusti slab vtis. V izogib danemu scenariju smo pripravili ključne stvari, za katere se je dobro vprašati ali informirati pred vsako organizacijo dogodka na prostem. Torej, kaj nam lahko pokvari piknik?

Na kaj moram paziti pri najem piknik prostora?

 • Ni elektrike. V moderni dobi nepogrešljiva stvar, četudi za dogodek v naravi, elektrika. Naš nasvet: Dostop do elektrike je ena izmed treh stvari, ki zares olajša izvedbo piknika, zato priporočamo, da je to prva stvar za katero pri ponudniku vprašate. V primeru, da imate električen žar, pa vprašajte tudi za moč elektrike.
 • Slabo vreme. Piknik je običajno dogodek pospremljen z dobrim in vedrim vremenom. Kljub temu, pa se včasih lahko pripeti, da nam vreme zadnji trenutek zagode z nepričakovanimi padavinami, nevihto in neurjem. Zato je pri izbiri piknik prostora zelo pomembno, da le – ta ima zavetje, za slučaj padavin in neurij. V kolikor pa ponuja pokrite površine, še toliko bolje. Z družbo se boste lahko brez skrbi premaknili pod streho, na toplo in suho, kjer bo dogodek veselo potekal naprej. Kakor pravijo angleži »better safe, than sorry«.
 • Vročina, nič sence in vode. Pa gremo iz ene skrajnosti v drugo. Sploh, če se lotevate organizacije piknika v poletnih dneh, je zelo pomembno, da prostor zagotavlja senčne površine in vodo. Pri ponudniku se pozanimajte o senčnih površinah in dostopu do vode, še bolje je, če to lahko preverite z obiskom lokacije. Tako lahko na lastno pest ocenite ali je za vašo skupino ter za aktivnosti, ki jih nameravate izvajati, sence dovolj.
 • Nobenih aktivnosti. Piknik je dogodek kjer se ljudje družijo ob jedači in pijači ter ob aktivnostih. Nogomet, badbinton, odbojka, otroške aktivnosti, različne igre so srce vsake dobre zabave na prostem. Lahko si pa tudi najamete aktivnosti, na tržišču lahko najdete zorbing, gladiator, otroška igrala, nogomet z velikimi čevlji, wipeout.  Če ni piknik aktivnosti, jih lahko tudi najamete.
 • Neurejen toaletni prostor ali pa ga sploh ni. Kadar se odpravljamo na piknik običajno ne pričakujemo toaletnega prostora v stilu »Plaza hotela«. Pa vendar je izredno pomembno, da je toaletni prostor zagotovljen in urejen, četudi je prilagojen razmeram v naravi.
 • Smeti. Vprašanje, ki se pojavi po vsakem pikniku je, kam z odpadki? Da se izognete tovorjenju odpadkov domov, na naključno obcestno postajališče ali neznancem v kanto, močno priporočamo, da pred rezervacijo piknik prostora preverite kako je z odpadki. V kolikor odvoz odpadkov uredi lastnik prostora je to velika prednost, ki vam olajša odhod domov.
 • Dodatni ali skriti stroški v obliki kavcije, čiščenja, rezervacije. Finančni plan je pri organizaciji zelo pomemben in v izogib neprijetnostim pri načrtovanju vam priporočamo, da ste pozorni na vse skrite ali dodatne stroške. Preverite pri ponudniku, kaj ponudba vsebuje, kaj je dodatno plačljivo in kaj ne.
 • Sosed kliče policijo. Znan scenarij, ki lahko zagreni zabavo, ki se nadaljuje tudi v noč. V izogib temu pred izvedbo premislite o vaših povabljencih (družine ali večerni veseljaki), prostoru (kako blizu naselja je) in urah dogajanja (noč ima svojo moč). Na podlagi tega se boste lažje odločili kdaj in kje načrtovati piknik ter se izognili sitnemu sosedu.
 • Rezervacija prostora. Bodite pozorni, da rezervirate prostor pisno, preko sms ali elektronsko. Tako se boste zavarovali, da boste imeli dokaz o rezervaciji. Velikorat se zgodi, da najemnik piknik prostora najde boljšo ponudbo, vam pa enostavno prekliče rezervacijo ali celo pozabi na vas.
 • Pravočasno iščite piknik prostor
  Če veste, da boste praznovali rojstni dan, ni nič narobe, če prostor rezervirate že pol leta v naprej. Iskati proste lokacije maja za maja, je praktično misija nemogoče in bo najti piknik prostor praktično nemogoče
 • Koliko stane najem piknik v povprečju?
  Sama kvaliteta prostora je povezano s ceno. Cenejši prostori brez vseh atributov stanejo približno 200 €, med tem ko pa boljši prostori, kjer lahko izvajate poroke in zahtevnejše dogodke tudi od 1000 € naprej.
 • Kaj moram paziti pri organizaciji poslovnega dogodka za podjetja?
  Pri tem izzivu bi vam predlagali, da za takšne dogodke poiščite specializirane team building agencije. Glede na število oseb, vam bodo znali predlagati kvaliteten prostor za vaš piknik ter organizirali piknik aktivnosti, team building in catering. Dogodek za podjetje, je vseeno malo zahtevnejši projekt.

Upam, da smo vam s tem pomagali in predstavili na kaj morate biti pozorni pri najem piknik prostora.  Želimo vam, le najboljše in čim boljše vreme in fajn družbo. Naše lokacije za piknik prostor pa najdete na linku.