TEAM BUILDING – RESNA ALI ZABAVNA AKTIVNOST?

Kako boste zasnovali vaš dogodek je najbolj odvisno od vaših ciljev. Kaj pravzaprav želite z dogodkom doseči? V največ primerih iščemo pravo ravnotežje med zabavo in resnostjo, s ciljem zagotoviti, da bodo aktivnosti team buildinga po eni strani zanimive in zabavne in da bodo po drugi strani imele tudi dolgoročne pozitivne učinke. Kaj je team building? Lahko preverite v strokovnem članku, kjer na dolgo opisujejo kaj sploh je team building.

Z bolj zabavnimi aktivnostmi team buildinga praviloma lahko pomagamo odpraviti blokade med člani tima, izboljšamo motivacijo in spodbujamo pozitivno delovno kulturo. Zabavne dejavnosti lahko pomagajo tudi pri spodbujanju ustvarjalnosti, reševanja problemov in sodelovanja med člani ekipe.

team building

Primeri zabavnih team building aktivnosti:

  1. Soba pobega

Igra soba pobega zahteva skupinsko delo, reševanje problemov in komunikacijske veščine. To je lahko zabaven in kreativen način povezovanja s sodelavci.

2.Paintball

Tekma paintballa je zabaven način za spodbujanje povezovanja in timskega dela, hkrati pa spodbuja zdravo tekmovalnost.

Kuharski team building izziv

Kuharski izziv je lahko zabaven način za povezovanje s sodelavci, hkrati pa se učijo novih veščin.

Rafting

Rafting je zabaven način preživljana časa zunaj pisarne. Na reki, se sodelavci preko adrenalina lahko bolje spoznajo.

Adrenalinski park

Adrenalinski team buildingi so lahko zanimivi, toda v parku so udeleženci sami. Adrenalinski park je odlična popestritev sindikalnega izleta,.

Piknik

Druženje v naravi s sodelavci zna biti izredno doživetje, ki člane podjetja poveže. Sam piknik lahko tudi nadgradite z aktivnostmi in tam buildingom. Lokacije za piknik lahko najdete tudi na naši spletni strani.

Primeri resnih team building aktivnosti

Po drugi strani pa lahko »resne« aktivnosti  team buildinga pomagajo pri reševanju specifičnih vprašanj ali izzivov znotraj ekipe, kot so težave pri komunikaciji ali konflikti. Tovrstne dejavnosti lahko članom ekipe nudijo tudi priložnosti za razvoj novih veščin, kot je vodenje ali reševanje konfliktov.

Team building za razvoj zaupanja

Vaje zaupanja lahko pomagajo zgraditi zaupanje in komunikacijske spretnosti med člani ekipe. Na primer sprehodi z zavezanimi očmi, padci z zavezanimi očmi in vrvni tečaji.

Team building razvoj vodij

Usposabljanje za reševanje konfliktov lahko pomaga zaposlenim, da se naučijo, kako krmariti v težkih situacijah in učinkovito reševati konflikte. T

Komunikacijski team building

Komunikacijski trening lahko pomaga članom timov, da se naučijo učinkovitejšega komuniciranja in izogibanja nesporazumom. Tukaj v

Izboljšanje motivacije za zaposlene:
vaja spoštovanja znotraj tima –  vključuje vse člane ekipe, ki eden drugem izmenično izražajo svoje spoštovanje in hvaležnost za njihove prispevke, spretnosti ali pozitiven odnos.

Usposabljanje vodenja

Treningi vodenja lahko pomagajo zaposlenim, da se naučijo, kako učinkovito voditi in motivirati druge, kar lahko vodi do bolj povezane ekipe. Tukaj vam priporočamo uporaba team buildinga in izobraževanje za zaposlene. Pomembno je, da poleg teorijo, zaposleni dobijo tudi praktična znanja.

Kje najdem team building programe?

Pri reševanju bolj kompleksnih in akutnih komunikacijskih problemov je priporočljivo v tim vključiti tudi specializirane team building agencije. Prava kombinacija aktivnosti team buildinga, ki bo za vas najprimernejša, je tako odvisna od posebnih potreb ekipe in ciljev podjetja / organizacije. Pri načrtovanju je pomembno upoštevati tudi druge specifike kot so timska dinamika in individualne preference. Pred samo izvedbo dogodka se pogovorite z izkušenim strokovnjakom, ki vam bo pomagal določiti pravo razmerje.