ABC team building Ljubljana

V poslovnem svetu,  prepletenim s hudo konkurenco, je nenehno uvajanje inovacij v ekipo nujno, pomen usklajenega in povezanega tima pa neprecenljiv. Team building Ljubljana ponuja dobre lokacije, programe in aktivnosti. Velikokrat iščemo lokacije za team building, toda je najbolj zanimivo imamo pa kar pred nosom.  Naj vam Ljubljana, prestolnica Slovenije, očara vašo ekipni duh. Ljubljana je s svojo ponudbo zelo primerno središče za različne team buildinge.

Zakaj izbrati Ljubljano za naslednji team building?

Ljubljana je zaradi mešanice zgodovine, kulture in sodobnosti neprekosljiv kraj za team buildinge. Njena vsestranskost zagotavlja, da bo vsaka ekipa našla nekaj zase, ne glede na velikost ali želje. Kavarne ob reki Ljubljanici so idealne lokacije za priložnostne »brainstorminge« in treasure hunte, hkrati pa številni mestni parki in vrtovi, kot je park Tivoli, ponujajo veliko odprtih površin za dejavnosti na prostem. Vsak kotiček mesta, od očarljivega razgleda na Ljubljanski grad do živahnega vzdušja na tržnicah na prostem, šepeta zgodbe, ki segajo več stoletij v preteklost.  Na voljo so številni hoteli, restavracije in številne turistične atrakcije.

Katere so glavni atributi za team building Ljubljana in MICE turizem?

Ljubljana je glavno mesto Slovenije in leži v osrčju Slovenije in predstavlja dušo države, v kateri se zgodovinski čar prepleta s sodobno eleganco.

 1. Številni specializirani ponudniki team building Ljubljana programov in kulinarike
 2. Dostopnost in bližina letališča, sploh v primeru če pridejo tudi sodelavci iz tujine
 3. Varnost: Ljubljana je med glavnimi mesti v svetu, eno najbolj varnih prestolnic
 4. Raznolike aktivnosti
 5. Bližina Top Slovenski turističnih destinaciji ( Velika Planina. Kamnik, Postojnska Jama, Bled)
 6. Kulturna globina: Ljubljana je talilni lonec evropskih kultur, v katerem se mešajo slovanski in germanski vplivi. Takšna raznolikost je lahko temelj za dejavnosti, ki poudarjajo pomen razumevanja in enotnosti v nehomogenih skupinah. Hkrati pa se takšna raznolikost pozna v kulinariki.
 7. Zelene prestolnica: Ljubljana je bila tudi zelena prestolnica Evrope, Weste zero dogodki pa smernice vsakega dogodka

Team buiding ideje v Ljubljani

Interaktivno tihotapsko vodenje po Ljubljani z Martinom Krpanom

Martin Krpan, preprost človek, ki se ni uklonil cesarjevim željam in je premagal Brdavsovo vojsko, je bil nagrajen s koncesijo za tovorjenje “angleške soli” po cesarstvu. Čas je mineval, cesarstvo je uživalo v miru, a se je kratek spomin oblasti vrnil. Martinu Krpanu je koncesija potekla, in prisiljen je bil vrniti se na stara tihotapska pota. Vendar niso le poti postarane; tudi Martin Krpan je z leti izgubil mladostno moč, ki je bila potrebna za samostojno tihotapljenje. Zato se zateka k vaši pomoči!

Pridružite se Martinu Krpanu in njegovim sinovom, ko tihotapijo “angleško sol” skozi mesto Ljubljana. Doživite mesto skozi oči tihotapcev, ki vas bodo popeljali po skritih ulicah, razkrili lokalne znamenitosti in pripovedovali zgodbe. Spoznajte Martinove prijatelje, ki vas bodo na poti razvajali s hrano in pijačo, kjer boste lahko okusili lokalno kulinariko in spoznali običaje. Team building je zasnovana za več skupin, vsaka s svojo edinstveno potjo skozi mesto. Skupine se ne križajo med seboj, vendar obiščejo vse pomembne točke in uživajo v animacijskih presenečenjih ter team buiding igrah, vsaka skupina pa doživi dogodivščino na svoj edinstven način. Tako je vsako doživetje malce drugačno in posebno.

team building Ljubljana - Martin Krpan
Kulinarične team building Ljubljana

Pridružite se nam na nepozabnem kulinaričnem doživetju, kjer bomo skupaj raziskovali čarobni svet slovenske kulinarike. Naša ekipa vam bo omogočila, da se poglobite v lokalno kuhinjo in tradicijo ter se povežete s sodelavci skozi skupinske aktivnosti. V dopoldanskem delu bomo obiskali lokalno tržnico, kjer boste spoznali sezonske slovenske sestavine in si izbrali sestavine za kosilo. Nato sledi kulinarična delavnica, kjer boste s pomočjo izkušenih kuharjev pripravili tradicionalne slovenske jedi. Po kosilu se bodo ekipe pomerile v kreativnem kulinaričnem izzivu, kjer boste ustvarjali svoje različice tradicionalnih jedi. Sledi degustacija lokalnih vin in zaključna razglasitev zmagovalne ekipe. Naš program je zasnovan tako, da združuje kulinarično ustvarjanje, timsko delo in raziskovanje slovenske kulture. Pridružite se nam za nepozabno izkušnjo in okusite bogastvo slovenske kulinarike.”

Božični treasure hunt po Ljubljani

Božiček je “letel” nad Slovenijo in nekje nad Ljubljano je nenadoma naletel na goste oblake, ki so prisilili njegovo vprego, da je strmoglavila in raztrosila praznična darila po vsej Ljubljani. Hitro se je spustil v Ljubljano, kjer ga je čarobna božična okrasitev mesta in omamen vonj kuhanega vina tako prevzela, da je pozabil na Božič. Zdaj je naša naloga, da mu pomagamo najti Božička in rešimo praznike! Ta program je zasnovan kot skupinska pustolovščina, kjer se člani skupin skupaj prebijajo od ene naloge do druge, raziskujejo skrite namige, izpolnjujejo zabavne izzive in s skupnimi močmi dosežejo končni cilj.

Team building Murder Mystery Ljubljana

V Ljubljani je potekalo enoletno zasedanje mednarodne komisije za trajnostne energetske vire. Prva konferenca Združenih narodov o obnovljivih virih se je začela z odprtjem plenarnega dela že včeraj. Z namenom spodbujanja iskanja rešitev za čistejšo zeleno energijo in prenovitev Pariškega sporazuma so Združeni narodi združili moči. Vendar se stvari niso odvijale tako gladko, kot so si vsi sprva predstavljali. Danes zjutraj so se organizatorji soočili z izzivom – osrednji govornik konference je bil pogrešan, nekaj ur kasneje pa so ga našli mrtvega blizu hotela. To je sprožilo resen mednarodni incident, zaradi česar je predsednik države poklical na pomoč posebno ekipo, ki jo vodi višji inšpektor Maks Grafenauer. Ekipa ima le tri ure časa, da razreši to zagonetno situacijo in ugotovi, kaj se je zares zgodilo.

Veslaška regata na Ljubljanici

Na reki Ljubljanici v Ljubljani vam ponujamo edinstvena doživetja, kjer združujemo tradicijo z modernimi trendi današnjega turizma, obujamo spomine na dni, ko smo vsako nedeljo med olimpijskimi igrami navijali za naše veslaške junake. Po vašem dogodku se bomo odpravili na reko Ljubljanico, kjer nas bodo pozdravili slovenski olimpijci. Skupaj bomo stopili v “osmerke” in se preizkusili kot pravi veslači. Pred tem pa bomo temeljito ogreli svoje telo in se pripravili v telovadnici. Skozi to izkušnjo bomo razvijali sodelovanje, vztrajnost ter se med skupinami pomerili v prijateljskem tekmovanju na Ljubljanici.

Treasure hunt Ljubljana Rimska Emona

Zaradi nemirov in nereda v Rimskem imperiju ste se znašli pred težko odločitvijo, da zapustite svoj rojstni barbarski dom in in skupaj z vašimi sotrpini poiščete zatočišče v mogočnem mestu Emone. Team building, ki vam ga predstavljamo, je polna kreativnih izzivov, bojnih preizkušenj in team building aktivnosti. Da bi vstopili v Emono in postali vojak Rimsko cesarstva, se boste morali soočiti z mnogimi nalogami in ovirami na poti in samo nekaterim ekipam bo uspelo.. Poleg tega pa boste imeli priložnost, da preko team building iger spoznate tudi čare in zgodovino rimske Ljubljane. Oblečeni v rimsko opremo ter ob pomoči animatorjev na različnih postajah, boste globoko vstopili v zgodovino tega mesta, kar bo igro naredilo še bolj vznemirljivo, poučno in povezovalno za vašo skupino.

Poslovna simulacija Borza

To je dinamična finančna igra, kjer ekipe tekmujejo v trgovanju z vrednostnimi papirji, zlatom, kriptovalutami in obveznicami. Zmagovalec je tista ekipa, ki v trgovalnem času pokaže največ spretnosti in poveča svoje bogastvo. Prava zabava se začne, ko vrednosti različnih naložb začnejo nihati zaradi različnih dejavnikov, in ko postane hitrost nakupovanja in prodajanja ključnega pomena. Na ceno naložb vplivajo različni ekonomski in politični dogodki, ki jih ekipe lahko spremljajo preko televizijskih novic na zaslonu, radijskih oddaj ali v poslovnih in tudi rumenih časopisih. Dogodek lahko izvajamo v konfernčnih dvoranah hotelov.

Ebike tura Ljubljana

Pridružite se na nepozabni pustolovščini na električnih kolesih (Ebiki), ki vas bo popeljala skozi čudovite poti in naravne lepote Ljubljane. Team building z Ebiki do Barja in nazaj vam bo omogočil raziskovanje skritega bisera slovenske prestolnice, naravnega parka Barje, hkrati pa boste sodelavce spodbudili k boljšemu sodelovanju. Na voljo več možnosti, lahko z bikom do Barja ali pa z vlakom do Kamnika in naprej na Veliko planino.

Učinkovita komunikacija na delovnem mestu in Gradnja Skupinskega Duhu

Poslovna izobraževanja, ki združuje učenje učinkovitih veščin komunikacije z gradnjo skupinskega duha. Cilj je izboljšati odnose in sodelovanje na delovnem mestu. Udeleženci se bodo naučili natančnega poslušanja, jasnega izražanja, reševanja konfliktov in skupinskih dinamik, prvi del je delavnica, drugi del so team building igre, kjer udeleženci znanje poskušajo prenesti še v praksi. Izobraževanje ponuja priložnost za refleksijo, izmenjavo izkušenj zaposlenih in načrtovanje za prihodnost, kar bo koristno za vsako podjetje.

Ljubljanski taksiji Treasure Hunt: Odkrijte skrite zaklade mesta”

Pustite svojim sodelavcem, strankam ali prijateljem nepozaben vtis z inovativno in zabavno izkušnjo Ljubljanski Taksiji Treasure Hunt je unikatna kombinacija avanture, kulture in zabave. Vsaka ekipa bo prejela lasten taksiji, ki bo postal ključno prevozno sredstvo in nepogrešljiv član ekipe. Sledil bo vrhunski lov na zaklade, ki bo ekipe popeljal skozi čarobne ulice, parkčke in kulturne bisere Ljubljane. Med potjo se bodo udeleženci srečali s številnimi ugankami, izzivi in skrivnostmi, ki jih bodo vodili do različnih točk v mestu. Vsaka pravilno rešena naloga bo približala ekipe k cilju. Nepozabna izkušnja treasure hunta je okrepljena z obiskom najbolj prepoznavnih znamenitosti mesta, kulturnih in zgodovinskih biserov ter srečanjem s prijaznimi domačini, ki bodo razkrili svoje skrivnosti o mestu.

Srednjeveški team building Bitka za prestol

Pridružite se nam v Ljubljani na edinstvenem srednjeveškem doživetju “Bitka za Prestol”, kjer se boste v srednjeveških oblačilih pomerili v lokostrelstvu, obvladovanju jeznih zmajev, obrambi gradu in mečevanju, vse v srednjeveški bitki za mesto kraljeve desne roke.  Ta nepozaben srednjeveški team building program združuje zabavo, učenje in pustolovščino, ki bo povečala timsko povezanost ter vas popeljala nazaj v čase vitezov in kraljev. Dogodek se lahko izvaja na Ljubljanskem gradu ali na gradovih v bližini ( Predjamski grad, Bled, Kamnik)

Več ideje o team building programi in idejah v linku.

Kongresne lokacije Ljubljana

Team building in kongresnih lokacije v Ljubljani in bližnji okolici

Park Tivoli: ta zeleni del mesta je kot nalašč za dejavnosti na prostem. Od športnih dni do ekipnih piknikov, obsežna območja Tivolija zagotavljajo idealno okolje za sprostitev in rast ekipe. V kolikor iščete korporativni prostor bo Švicerija, pravo mesto za vas.

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani: za skupine, ki se nagibajo k formalnemu okolju, ta lokacija ponuja vse udobje za seminarje, delavnice in druge izzive v notranjem prostoru.

Kino Šiška: če je vaša vizija teambuildinga usmerjena v umetnost, je to prizorišče popolno. Možnosti so široke, od filmskih projekcij do umetniških delavnic.

Avtentične slovenske gostilne: potopite se v slovensko kulturo. Tradicionalne gostilne z leseno notranjostjo in bogatimi jedmi so lahko prizorišče skupinskih večerij ali kulinaričnih izzivov.

Ljubljanski grad je izjemna kulisa za poslovne sestanke, konference in dogodke. Elegantna okolica in sodobna infrastruktura zagotavljata udobje in profesionalnost, medtem ko bo razgled na mesto navdušil vaše udeležence.

Hotel InterContinental je vrhunska izbira za poslovne dogodke v srcu Ljubljane. S številnimi prilagodljivimi konferenčnimi prostori in sodobno tehnologijo bodo vaši dogodki potekali brezhibno. Poleg tega bodo udeleženci lahko uživali v prestižnem okolju in luksuznih storitvah, ki jih ponuja hotel.

Hotel Park je priljubljena destinacija za konferenčne dogodke, ki združujejo slog in udobje. S sodobnimi konferenčnimi prostori, prijaznim osebjem in odlično lokacijo v centru mesta, je hotel Park odlična izbira za organizacijo uspešnih poslovnih srečanj, seminarjev in konferenc.

V hotelu Lev je na voljo vrsta večnamenskih dvoran za raznovrstne dogodke, od konferenc, gala večerij in porok v osrčju Ljubljane. Največji prostor je konferenčna dvorana Karantanija, ki sprejme 400 gostov.

Kongresni center Four points ponuja manjša srečanja v sejnih sobah in večje dogodke v kongresnih dvoranah.

Restavracija Skriti kot, Družinsko vodena restavracija s tradicijo in izkušeno ekipo s poudarkom na domači kulinariki.  Domači kruh ter topel ambient. Prostor je primeren za novoletna druženja in zabave.

Območje70, drugačen prostor za vaš poslovni dogodek se nahaja tik ob mestu Kamnik in sprejme skupine od 20 do 700 oseb. Gre za unikaten prireditveni prostor, ki se nahaja v nekdanji smodnišnici v Kamniku, ob vznožju Kamniško – Savinjskih Alp. Razprostira se na 30.000 m2 in ponuja številna doživetja,  aktivnosti in team building programe, konferenčno dvorano in poleg Postojnske jame to edini prostor v Sloveniji z lastno železnico. Številne stavbe na lokaciji, s čudovitimi razgledi na Kamniške Alpe, pričajo o bogati zgodovini nekdanje Smodnišnice.

Sidro, Zbilje, piknik prostor v okolici Ljubljane, ki se nahaja na idilični lokaciji ob Zbiljskem jezeru in je namenjen zaključenim družbam ter drugim posebnim priložnostim. Poskrbljeno je za sanitarije, veliko travnate površine za športne užitke (nogomet, rokomet), otroško igrišče, igrišče za odbojko na mivki, mini fitnes…v neposredni bližini asfaltno igrišče za košarko.

Kaj pa ponuja okolica Ljubljane?

Okolica Ljubljane je pravo zakladnico naravnih lepot, kulturne dediščine in raznolikih možnosti za poslovne goste ter skupine za team building. Ta čudovita regija nudi priložnost za raziskovanje in nepozabna doživetja, ki bodo obogatila vašo poslovno izkušnjo.

Poleg tega je Ljubljana povezana z drugimi slovenskimi biseri, ki so od Ljubljane oddaljene ne več kot pol ure vožnje, takšni biseri so Velika Planina, Kamnik, Kamniška Bistrica ali Terme Snovik. To pomeni, da v koliko potrebujete več narave in doživetja se lahko odpravite tudi na krajše izlete, tako teambuilding spremenijo v mini korporativni oddih.

Za vas smo izbrali nekaj team building idej v okolici Ljubljane
Velika planina

Velika Planina, skriti dragulj Kamniško-Savinjskih Alp, je idealna destinacija za nepozaben team building Ljubljana. Pogosto se uporablja kot izvrstno kombinacijo aktivnosti. Zjutraj se podamo na očarljiv izlet na Veliko Planino, kjer nas čaka osvežujoče kosilo s čudovitim razgledom. Velika planina ponuja različne team building programe, od planšarskih iger do treasure hunta. Za skupine so pa na voljo tudi kulinarične delavnice, kot naprimer delavnica izdelovanje trniča, degustacija sirov ali nabiralništva..  Po povratku v Območje 70, se prične popoldanski del dogodka, kjer sledi nadgradnja s pestrim naborom aktivnosti od zipline, arene, in zorbinga. Vse to ustvarja nepozaben team building dogodek, ki združuje naravo, kulturo in zabavo. Velika Planina je prava izbira za neponovljivo povezovanje med udeleženci.

team building Velika planina
Craft beer team building po Kamniku

V Kamniku  so domačini zelo ponosni na svojo čisto vodo. Beseda o tem se je razširila tudi med mnoge pivovarje, kar je privedlo do odprtja številnih mikropivovarn v srcu mesta. Danes je Kamnik znana kot prestolnica slovenske obrti piva. Pri podjetju ETC Adriatic smo izkoristili svoje znanje o tem čudovitem mestu ter našo strast do piva in združili vse to v pravo pustolovščino iskanja zakladov. Med samim team buildingom bomo seveda uživali v dobri kulinarični ponudbi in pivu, poleg tega pa lahko popestrimo izlet s pravim pub kvizom.

Suviver v Kamniški Bistrici

Survivor team building, navdihnjen z duhom televizijske oddaje Survivor, predstavlja nepozaben izziv, s poudarkom na krepitvi timskih veščin, komunikaciji in sposobnostih preživetja. Na začetku dogodka razdelimo vašo ekipo na manjše skupine, ki štejejo po šest članov. Vsaka skupina bo prejela osnovna orodja in potrebščine za preživetje v divjini, nato pa se pričnejo izzivi, katerih cilj je skupno preživetje. Naloge vključujejo orientacijo, iskanje hrane, učenje prepoznavanja užitnih rastlin in gob v divjini pod vodstvom inštruktorja. Skupine se morajo soočiti z izzivi, kot so izdelava ognja, peka kruha in priprava lastnega kosila. Za premagovanje različnih ovir bodo morale zgraditi splav ali most za prečkanje reke. Vsak izziv se zaključi z ocenjevanjem skupin in dodeljevanjem točk, na koncu pa se razglasi zmagovalna skupina. Survivor team building je dinamična aktivnost, ki spodbuja komunikacijo, sodelovanje in povezovanje znotraj vaše ekipe. Obenem pa boste pridobili praktične veščine preživetja v divji naravi, kar ta doživetje naredi še bolj nepozabno.

Kako organizirati team building Ljubljana?

Izkoristiti potencial svoje ekipe zahteva več kot le delavnice in seminarje. Zahteva ustvarjanje skupnih spominov, krepitev zaupanja in spodbujanje razumevanja, ki presega meje delovnega mesta. Ljubljana je s svojimi neštetimi doživetji in neprekosljivim ambientom pripravljena, da postane kulisa za preobrazbeno potovanje vaše ekipe.

Da bi v celoti izkoristili prednosti katere koli dejavnosti team buildinga Ljubljana, je ključnega pomena, da:

 1. postavite jasne cilje: Razumeti namen team buildinga: ali gre za reševanje konfliktov, izboljšanje komunikacije ali preprosto sprostitev?
 2. Poiščite povratne informacije: Po dejavnostih pridobite povratne informacije, da ocenite njihovo učinkovitost in področja, ki jih je treba izboljšati.
 3. Vključite lokalne elemente: Z vključevanjem lokalne kulture, hrane in običajev poskrbite za pristno doživetje Ljubljane.

Zaupajte nam, izkušeni agenciji za team buildinge z dobrim poznavanjem Ljubljane, da poskrbimo za doživetje, ki ga bo vaša ekipa cenila še leta. Soustvarimo pripoved o rasti, enotnosti in uspehu na ozadju živahne tapiserije Ljubljane.

Vam lahko pomagamo?

Članek team building Ljubljana je pripravil:
Matjaž Jug
Direktor ETC Adriatic d.o.o.