Kolpa

Tik ob Kolpi, eni najčistejših in naj toplejših rek v Sloveniji se v prijetnem, neokrnjenem naravnem okolju nahaja urejen piknik prostor Kolpa, ki že več kot 20 let uspešno deluje. V sklopu lokacije se nahaja tudi adrenalinski park, s posebnim Speedrun sistemom, ki omogoča popolno in zanesljivo adrenalinsko doživetje med krošnjami dreves. Adrenalinski park Podzemelj je primeren za otroke  vse od 4leta naprej, hkrati pa predstavlja izziv in zabavo tudi za odrasle, ki želijo preiskusiti svoj pogum. Doživi zgodbo o Beli krajini na poseben način, in preizkusi edinstvene in zabavne vaje kot je vožnja BMX-a na višini, zibanje na belokranjski pisanici, spust s tarzanom, zip-line, Hruške jabuke slive, in še in še…

Piknik prostor Kolpa je odlična izbira za team building programe za podjetja. Preživite dan v naravi in nadgradite delovanje vaše ekipe! Bela krajina & reka Kolpa, izbrana za evropsko destinacijo odličnosti, je romantična pokrajina, bogata z naravno dediščino. Skoraj polovica destinacije je v območju Natura 2000, ima kar dva krajinska parka in osrednjo znamenitost – reko Kolpo. Poleg izjemne narave, edinstveno kulturno izročilo Bele krajine izhaja iz raznovrstnosti etničnih skupin, ki so tradicionalno živele na tem obmejnem območju. Do danes so se ohranili izvirna glasba, plesi, oblačila in rokodelska obrt. Zaščiten status tradicije nosi tudi belokranjska pogača in vrhunska belokranjska vina. Znana je tudi po gostoljubnih ljudeh in brezovih steljnikih. Bela krajina pooseblja znani rek: Stranske poti so zapeljivejše!

Ta odmaknjenost te majhne s Kolpo obdane deželice, je pripomogla k temu, da se je tukaj še ohranila preprostost in veselje v ljudeh, ter tako edinstvena ljudska izročila, ki še vedno živijo v objemu čudovite neokrnjene narave. In prav to je tisto, kar daje Beli krajini poseben čar.

piknik prostor kolpa

OPIS PROSTORA: 

Velikost prostora: od 50 do 400 oseb
Kapaciteta pokritega prostora: do 100 oseb (kozolec)
Naj termin za vaš dogodek: od maja do oktobra

Posebnosti pri dostopu: lokacija je dostopna z avtobusom
Oddaljenost od Ljubljane: 100 km (približno uro in pol vožnje)
Oddaljenost od Maribora: 220 km (približno 2 uri in pol vožnje)

Za lokacijo Kolpa priporočamo naslednje ETC Adriatic aktivnosti:

Posebnosti  prostora / aktivnosti:

  • ob Kolpi
  • adrenalinski park na lokaciji
  • možnost kopanja
  • pokrit prostor v primeru dežja
  • odlična lokacija za team building programe

Galerija piknik prostor Kolpa: